Social Media Adverteren

Zichtbaar door krachtige campagnes

Wat is Social Media Adverteren?

Social Media Adverteren is, zoals de naam al doet vermoeden, het adverteren op social mediakanalen zoals Facebook en Instagram. Via betaalde campagnes kun je zo potentiële klanten bereiken die nog niet bekend zijn met jouw onderneming, producten of diensten, maar hier wel geïnteresseerd in kunnen zijn.

Social Media Advertising is onderdeel van de online marketing dienstverlening van Merkstrijders en kan vanwege het grote bereik zeker interessant zijn voor jouw onderneming. De kans is namelijk erg groot dat jouw doelgroep al actief is op social media.

Deze advertenties kunnen supergericht getarget worden op bijvoorbeeld leeftijd, locatie, taal, opleiding, relatie, beroep, functie, interesses, koopgedrag en nog veel meer. Zo zorgen wij ervoor dat de juiste mensen de juiste boodschap op het juist moment onder hun neus geschoven krijgen.

Inhoudsopgave

Adverteren op Social Media? Zo pakken wij het aan:

1. Doelgroepen bepalen

Wij bepalen samen met jou de juiste doelgroep(en). Op basis van demografie, geografie, gedrag en interesses delen wij jouw complete doelgroep op in specifieke groepen.

2. Platformen selecteren

Aan de hand van jouw producten, diensten en doelgroepen selecteren we de beste social media platformen om succesvol en gericht te adverteren.

3. Advertenties ontwikkelen

De opmaak van de advertenties is voor de doelgroep het belangrijkste onderdeel. Wij kunnen je eigen berichten boosten, of custom advertenties maken die nog meer opvallen.

4. Monitoren & optimaliseren

Tijdens de looptijd van de campagnes houden we de resultaten nauwlettend in de gaten. Zo kunnen we de advertenties verder optimaliseren voor maximaal rendement.

De voordelen van adverteren op social media

Super nauwkeurige targeting

Op social media kun je super nauwkeurig je doelgroep specificeren. Dit gaat veel verder dan alleen leeftijd, geslacht en woonplaats. Denk bijvoorbeeld aan specifieke interesses, online koopgedrag, opleidingsniveau, inkomen, levensgebeurtenissen en nog veel meer.

Relatief goedkoop

Adverteren op social media is relatief goedkoop. Met een dagelijks advertentiebudget van enkele euro's is het al goed mogelijk om te adverteren. Met het instellen van een maximumbedrag per dag of looptijd, geef je ook nooit meer uit dan de bedoeling is.

Meetbare resultaten

Alles kan heel nauwkeuring gemeten worden, waardoor de resultaten meteen inzichtelijk zijn. Je kunt dus precies zien hoeveel mensen op je advertentie hebben geklikt, hoeveel aankopen (conversies) hieruit zijn gekomen en wat de kosten hiervan zijn.

Gemakkelijk op te schalen

Het adverteren op social media is goed op te schalen. Wij starten vaak met een klein budget om de advertenties te optimaliseren. Zodra de gouden combinatie is gevonden, breiden we de advertenties uit en schalen we de advertenties op voor maximaal rendement.

Social Media Adverteer Strijdpakketten

Met welk pakket ga jij de strijd aan?

Startende Social strijder

500 Per maand
 • Standaard inbegrepen:
 • Opstart & intake
 • 1 campagne
 • 1 social media kanaal
 • Instellen van pixel
 • Landingspagina advies
 • Maandelijkse rapportage

Gevorderde Social strijder

1.500 Per maand
 • Standaard inbegrepen:
 • Opstart & intake
 • 4 campagnes
 • 2 social media kanalen
 • Instellen van pixel
 • Landingspagina advies
 • Wekelijkse rapportage
Meest gekozen

Ultieme Social strijder

3.000 Per maand
 • Standaard inbegrepen:
 • Opstart & intake
 • 10 campagnes
 • Tot 3 social media kanalen
 • Instellen van pixel
 • Landingspagina advies
 • Wekelijkse rapportage

Liever een strijdpakket op maat?

Heb je wensen die niet helemaal passen in één van deze pakketten? Geen probleem! Dan bespreken we samen je wensen en de mogelijkheden.

Waarom Social Media pakketten?

Bij Merkstrijders zijn wij er voor ondernemers die met ons verder willen strijden voor hun succes. Wij geloven er namelijk in dat succes een proces is dat continu blijft vragen om aandacht, verbeteringen en aanpassingen.

Daarom werken wij met Social Media pakketten in abonnementsvorm. De Social Media Adverteer pakketten hebben een minimale looptijd van 3 maanden. Het adverteren op social media heeft namelijk tijd nodig om te optimaliseren voor maximaal rendement.

Bovendien is ook het voordeel dat wij continu aanpassingen en verbeteringen kunnen uitvoeren, jij geen onverwachte kosten krijgt en vooraf geen grote investering hoeft te doen.

Heb je wensen die niet helemaal passen in één van de Social Media Pakketten? Geen probleem! Dan maken we samen voor jou een pakket op maat.

Betaal je liever alles in één keer zonder abonnement? Dan is dat uiteraard geen probleem!

Exclusief btw. De pakketten worden voornamelijk aan bedrijven en zelfstandigen verkocht. De prijzen van de abonnementen worden daarom exclusief btw weergegeven

De minimale looptijd van een Social Media Adverteer pakket is 3 maanden.

Na 3 maanden is je pakket maandelijks opzegbaar met een minimale opzegtermijn van 1 maand.

Dat hangt af van het platform en de doelstelling, maar het kan al vanaf 1 euro per dag.

Wij adverteren voornamelijk op Facebook en Instagram. Ook is het mogelijk om te adverteren op LinkedIn of YouTube, bespreek hiervoor de mogelijkheden.

Ja, het is mogelijk om vooraf alles in één keer te betalen.

Vormen van advertenties op sociale media

Foto advertentie

Een mooie foto die een product of dienst promoot en doorlinkt naar je website of webshop.

Video advertentie

Met de kracht van zicht, beweging en geluid kun je in een korte tijd een duidelijke boodschap overbrengen.

Carrousel advertentie

Met een carrousel advertentie kun je meerdere foto's toevoegen aan je advertentie.

Storie advertentie

Storie advertenties bestaan uit een foto of korte video. Het is belangrijk om in korte tijd je boodschap over te brengen.

Bericht advertentie

Met een bericht advertentie kun je een geplaatst bericht op je tijdlijn extra onder de aandacht brengen.

Remarketing advertentie

Dé manier om bezoekers die eerder op je website of social media waren opnieuw te bereiken met een advertentie.

Social Media Adverteren uitbesteden? Start vandaag met het adverteren op Facebook en Instagram!

Social media is snel, efficiënt en toegankelijk met ieder advertentiebudget. Het adverteren op social media is, net als de inzet van SEO Marketing & Email Marketing, een belangrijke stap binnen je online marketing strategie.
 
Dus wil je vandaag nog starten met het succesvol adverteren op social media? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan zetten wij graag onze strijdkracht in!

Contact

Emmeloord

Botterstraat 11
8301 BP Emmeloord

ma t/m vr 09:00 – 17:00